Welkom bij Logflow op de Marktplaats Werkbaar werkt

Welkom bij Logflow op de Marktplaats Werkbaar werkt

Op dinsdag 4 mei 2021 tussen 13u30 en 16u nodigen we je graag uit op de eerste Marktplaats Werkbaar Werkt! 

 

Tijdens dit online event staan Logflow en dertig andere dienstverleners en bedrijven van over heel Vlaanderen klaar om hun ervaringen over de werkbaarheidscheque met jou te delen. Het aanbod is divers en zowel geschikt voor grote als kleine ondernemingen en voor sectorconsulenten, preventieadviseurs en vormingswerkers.

Doe inspiratie op voor je bedrijf of organisatie. Leer hoe je een scan, een opleiding, een actieplan werkbaar werk kan maken. Hoe je de werkplek coronaproof maakt of hoe je een werkbare telewerkpolicy uitwerkt. 

Kom te weten hoe anderen werkbaar werk aanpakken met financiële ondersteuning van een werkbaarheidscheque tot € 10.000. Meer dan 500 bedrijven en organisaties vroegen de cheque al aan. De Marktplaats biedt je inspiratie om ook met de werkbaarheidscheque aan de slag te gaan.

Thomas Van Landeghem introduceert u vanaf 13u55 in onze Lean coaching, een Logflow dienstverlening (Advies, begeleiding én opleiding  die de werkbaarheid ten goede komen, komen in aanmerking) waarvoor u de werkbaarheidscheque kan inzetten.  

Marktkraam vanaf 13u15 : Een gelukkige én efficiënte werkvloer: dat is Lean! 
Een kleine drukkerij kampt al enkele jaren met een hoog ziekteverzuim. Machines zijn vaak onvoorzien niet beschikbaar, waardoor de hele flow van de organisatie stokt. Vanuit een analyse van de werkbaarheid tot op werkpostniveau blijkt Lean de oplossing.
Lean Management zorgt voor een gelukkiger team op de werkvloer én een efficiëntere werkomgeving, door te focussen op de processen. In een bedrijf zijn tussen bestelling en betaling misschien wel honderden processen. Via Lean coaching leren je werknemers stap voor stap wat ze kunnen doen om de problemen te identificeren en hun eigen werk te verbeteren. Zo leert men het verschil te maken door slimmer te werken, met minder stress en frustraties.

Alle praktische informatie vind je op onze eventpagina.

 

De werkbaarheidscheque ondersteunt u nu ook bij verbeteracties n.a.v. Corona.

Met de werkbaarheidscheque kunnen Vlaamse ondernemingen (met minstens 1 werknemer) uit de profitsector en ook organisaties uit de socialprofitsector tijdelijk tot € 10.000 steun krijgen. Met deze subsidie wil de overheid je motiveren om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen en aan te pakken.  Bijkomend is er voor KMO’s een tijdelijke verhoging voorzien van € 5000 voorzien binnen de KMO Portefeuille voor acties rond werkbaar werk. 

 

Wat zijn werkbaarheidscheques?

Het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) lanceert de werkbaarheidscheques om bedrijven te motiveren om in te zetten op werkbaar werk. Deze cheque is een subsidie waarmee ondernemingen beroep kunnen doen op de expertise van erkende dienstverleners.

·        Analyse (meting of scan) om de werkbaarheid in kaart te brengen. 

·        Het opstellen van een actieplan rond werkbaar werk. Begeleiding inkopen bij het uitvoeren van een scan/meting. Monitoring en opvolging van de verbeterprojecten

·         Advies, begeleiding en/of opleiding, waarbij telkens aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van de medewerkers

 

Uitbreiding ten gevolge van Corona

De werkbaarheidscheque zal tijdelijk worden uitgebreid om verbeteracties mogelijk te maken in de vorm van advies, begeleiding en opleiding, waarbij telkens aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van de medewerkers, en dit voor:

·        Aanpassingen aan de werkpost en de arbeidsorganisatie, die ten goede komen van de werkbaarheid en de veiligheid van de werknemers, in de gewijzigde context t.g.v. de Corona-pandemie

·        Competentieversterking noodzakelijk om te kunnen werken in een gewijzigde arbeidscontext

·        Aanpak van de impact op het psychisch welbevinden van de werknemers en werkgevers

 
Enkele voorbeelden van hoe deze uitbreiding kan gebruikt worden bij de heropstart van het werk in tijden van Corona:

·        Hoe zorg je ervoor dat het veilig is én dat medewerkers zich veilig voelen?

·        Hoe moet het werk hiervoor georganiseerd worden, zowel op vlak van fysieke uitvoering als op vlak van processen (bv. aantal toelaatbare klanten, signalisatie, werkproces herorganiseren om de nodige afstand tussen medewerkers te garanderen, enz.)?

·        Hoe bereid je de medewerkers hierop voor?

·        Hoe zorg je ervoor dat medewerkers nieuwe richtlijnen effectief toepassen op een manier die voor hen werkbaar is?

 

Wie komt in aanmerking?

Deze maatregel richt zich op alle ondernemingen uit de profitsector (zowel voor grote ondernemingen, kmo’s als eenmanszaken) met vestiging in het Vlaamse Gewest. Organisaties uit de social profit (o.m. vzw's) kunnen hier ook een beroep op doen .  Nog tot 31 december 2021 kan dit maximaal drie keer en dat voor een maximumbedrag van 10.000 euro. Let wel, het steunpercentage van de Vlaamse overheid bedraagt 60%. Als ondernemer moet je dus zelf nog 40% cofinanciering voorzien. Als je dus een project hebt dat in totaal 2.000 euro kost, kan je voor 1.200 euro cheques aanvragen en moet je zelf 800 euro betalen.

 

Hoe aanvragen?

Je kan de cheques aanvragen via de online applicatie van ESF-Vlaanderen . Daarbij moet je een factuur opladen van de geregistreerde dienstverlener, wat ze precies voor je ondernemen én een verklaring op eer.

 

Logflow werd door de Vlaamse Overheid erkend als dienstverlener en biedt diensten aan die passen binnen deze subsidie. Bij ons kan u terecht om via de werkbaarheidscheques te investeren in welzijn op het werk. Voor mee informatie kan u steeds terecht bij Thomas Van Landeghem via het nummer 0472/35 95 16 of via e-mail thomas.van.landeghem@logflow.be.

 

Interessante links

https://www.vlaanderen.be/werkbaar-werk

https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/subsidiedatabank/werkbaarheidscheques

Geplaatst op: 21.04.2021
Terug naar het nieuwsoverzicht