Logflow investeert 5,5 miljoen euro in nieuw hoofdkantoor in Oostkamp

Logflow investeert 5,5 miljoen euro in nieuw hoofdkantoor in Oostkamp

De groei van het logistieke consultantbedrijf Logflow versnelt jaar na jaar. Eric Vandenbussche startte in 2000 Logflow op, de eerste werknemer kwam in 2011 in dienst en vandaag telt het ingenieursteam een dertigtal mensen. Om de verdere groei te ondersteunen en om ruimte te creëren voor het groeiende Logflowteam moet er worden uitgeweken naar een nieuwe locatie.


© Focus/WTV - 13/06/2019

De fundamenten bouwen voor de toekomst

 “Wij doen een investering van 5,5 miljoen euro voor 2500 vierkante meter kantoorruimte. Daar is ruimte voor op termijn 130 tot 150 mensen. Meteen worden de ruime ambities van Logflow hiermee duidelijk. Tegelijk wensen we ons team de nodige ademruimte te geven om het creatief werken te stimuleren. Het Nieuwe Werken en de campusgedachte moet een stimulans betekenen om nieuwe werkkrachten aan te trekken.  Het zal toelaten om onze dienstverlening verder uit te breiden, wat de klantenservice ten goede zal komen.  De verhuis vanuit het hoofdkantoor in Loppem is gepland in het derde kwartaal van 2020”, zegt Eric Vandenbussche. Naast de West-Vlaamse hoofdvestiging is er reeds een filiaal in Zandhoven en er zullen in de toekomst nog Belgische filialen geopend worden. Ook voor de nakende internationalisering is er nood aan een grote visibiliteit en goede bereikbaarheid.

De Logflowtoren zal worden omringd door bufferzones, bomen en veel groen, en zal bestaan uit 5 verdiepingen; samen met de  7 andere gebouwen ontstaat een unieke R&D campus. De Logflowtoren zal voldoende ruimte creëren om onderdak te bieden aan de verschillende business units zoals “masterplan & warehousing “,” supply chain management”, “ R&D “ en “implementatie logistics project”.

Warehouse of the future

“In ons nieuw gebouw komt een afdeling voor R&D-activiteiten. De vierde industriële revolutie is ook in de logistiek niet tegen te houden. Onze business is zeer kennisgedreven. Het gaat om IT, automatisering, hard- en software. Wij gaan er werken rond artificiële intelligentie in de logistiek”, stelt Vandenbussche. Hij wil in Oostkamp een onderzoekscentrum uitbouwen waar zijn ingenieurs samenwerken met andere kennispartners o.a. universiteiten, ...  rond concepten zoals het ‘warehouse van de toekomst’. Er is inmiddels een dossier ingediend bij de Vlaamse regering om strategische transformatiesteun te krijgen voor de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. Hierbij denkt Logflow aan de ontwikkeling van een nieuw type dienstverlening.

Duurzaamheid

Logflow draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Meer nog: Logflow onderschrijft in zijn missie ‘We care for future proof and sustainable logistics’ de noodzaak aan een duurzame visie als logistieke dienstverlener. De keuze voor een energiezuinig pand is dan ook logisch.

 

Nieuwbouwproject O-Forty in Oostkamp

Het project O-Forty opent deze zomer de deuren en heeft de ambitie om de Vlaamse ‘Google Campus’ te worden. "De nieuwe bedrijfssite van bijna 35.000m2 groot is dan ook één van de eerste ‘slimme’ kantoorgebouwen in de regio", zegt Kathleen Dewulf van projectontwikkelaar Global Estate Group. Zo doven verwarming en lichtschakelaars automatisch wanneer een vergadering is afgelopen, jaagt een ‘slim’ ventilatiesysteem straks veel gezondere lucht door de vergaderzalen dan normaal gezien gebeurt, en zullen vergadertafels plaats ruimen voor ligzetels en ’smart working’-technologieën. Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum zal ook specifiek gericht zijn op technische bedrijven met een focus op R&D. Daarenboven gaat het over een Bijna Energie Neutraal (BEN) project: minstens 10kWh/jaar/m² zal uit hernieuwbare energiebronnen worden gehaald. In totaal zal O-Forty acht gebouwen tellen die voor Global Estate Group werden ontworpen door het gerenommeerde Brugse architectenbureau Govaert & Vanhoutte.

 

Geplaatst op: 13.06.2019
Terug naar het nieuwsoverzicht