Logflow & Poco Loco finalist voor Supply Chain Award 2018

Logflow & Poco Loco finalist voor Supply Chain Award 2018

Met de Supply Chain Awards willen VIB en PICS Belgium supply chain-projecten onder de aandacht brengen van management en leidinggevenden in Belgische bedrijven en overheidsorganisaties.

Logflow en Snack Foods Poco Loco zijn een van de finalisten voor 'Project van het jaar'. Samen hebben we de toekomstvisie van Poco Loco uitgetekend.

Aan de basis van dit hoogbouwmagazijn ligt een strategische netwerkstudie waarin Logflow diverse alternatieve set-ups voor het Poco Loco distributienetwerk heeft geëvalueerd. Uit deze oefening bleek het voor Poco Loco zinvol om de distributie van haar afgewerkte producten vanuit één centraal geautomatiseerd distributiecentrum in eigen beheer op te zetten. Het beschikbare terrein aan de overkant van de toegangsweg tot de huidige productie site langs de Rumbeekse Gravier in Roeselare was hiervoor een ideale uitvalsbasis. Een honderd meter lange brug over de Pildersweg vormt de fysieke verbinding tussen de productie-site en het automatisch hoogbouwmagazijn.Op deze manier kon Poco Loco komaf maken met de huidige transportshuttle kost naar de vier externe magazijnen in vlaanderen waarin momenteel de opslag van eindproducten gebeurt. Alleen de diepgevroren eindproducten zullen straks nog extern gestockeerd worden.  Dankzij deze opzet kunnen per jaar zo'n 25.000 vrachtwagenbewegingen uitgespaard worden.

In een volgende fase heeft Logflow het functioneel lastenboek opgemaakt waarmee Poco Loco op zoek is gegaan naar een mogelijke leverancier van dit nieuwe hoogbouwmagazijn.

Gedurende het ganse selectietraject heeft Logflow Poco Loco begeleid zodat alle functionele vereisten, de vooropgestelde timing en het investeringsbudget continu bewaakt werden. Finaal werd Dematic (Egemin) geselecteerd als leverancier van de magazijninfrastructuur. 11 volautomatische kranen staan in voor de in-en uitslag van de paletten van het 43 meter hoge Hoogbouwmagazijn. In een eerste fase heeft de installatie een opslagcapaciteit van 43.000 palletplaatsen, in een latere fase is het mogelijk om uit te breiden tot 60.000 palletplaatsen.Het architectenbureau Bureau Partners uit Gent stond in voor de bouwtechnische coördinatie.


Dit project was mooi voorbeeld van teamwork met een klant die een krachtige visie heeft!

Met de Supply Chain Awards willen VIB en PICS Belgium supply chain-projecten onder de aandacht brengen van management en leidinggevenden in Belgische bedrijven en overheidsorganisaties.
De winnaar (s) van deze Supply Chain Award - Project van het Jaar 2018 (The Crystal Edition) wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijk Gala Award-evenement. Dit evenement wordt jaarlijks bijgewoond door meer dan 500 supply chain professionals.

Het Gala Award-evenement vond plaats op 20 november 2018 in het Kinepolis Business Center in Antwerpen.
Meer informatie over de award-uitreiking is hier te vinden: https://www.supplychainaward.be
Congratulations to the laureates! 

Meer informatie over de 'Case Poco Loco' vindt u hier in een recent gepubliceerd Value Chain artikel: https://www.valuechain.be/nl/nieuws/detail/6239/mexicaanse-snacks-op-snelheid

Geplaatst op: 22.11.2018
Terug naar het nieuwsoverzicht