Logflow at Voka LAB: Optimalisatie van uw magazijn

Logflow at Voka LAB: Optimalisatie van uw magazijn

Is uw magazijn optimaal georganiseerd of verliest u er wel eens tijd door? In dit zeer praktisch opgevatte LAB legt u in 5 sessies de pijnpunten van uw huidige magazijnwerking bloot en stelt u een plan op om die weg te werken. 

Er worden inzichten op korte en lange termijn gecreëerd en de quick wins zal u meteen kunnen toepassen. 

De audittechniek die we gebruiken is gebaseerd op SLP (Systematic layout planning) die zowel van toepassing is voor greenfield als voor brownfield analyses en die gebruikt wordt voor distributie- en productieomgevingen. Vanuit deze methodiek kan meteen worden overgegaan op een Kaizen-aanpak van voortdurend verbeteren, maar hij kan ook de aanleiding vormen voor het doorvoeren van een schoktherapie via BPR (Business Project Re-engineering), om nadien over te schakelen naar de Kaizen-aanpak.

Theoretische uiteenzettingen worden tot een minimum beperkt zodat de praktijksituatie van de deelnemers grondig geanalyseerd kan worden. Op het einde van de sessie wordt een inspiratiebezoek gebracht aan een bedrijf waarvan het magazijn in functie van deze methodiek werd herdacht en die de aanbevelingen succesvol heeft geïmplementeerd.

Programma

  • Randvoorwaarden en situering magazijn
  • Doorlichting van de 'as is' situatie
  • Opstellen SWOT-analyse magazijnwerking 'as-is'
  • Bepalen van de ideale lay-out en confrontatie met de huidige lay-out
  • Rondleiding in een voorbeeldbedrijf
  • Opstellen actieplan ter verbetering

Doelgroep

Leidinggevenden uit productie of logistiek die het verbeterpotentieel van hun magazijnwerking willen kennen en een actieplan willen opstellen.

Spreker

Eric Vandenbussche, Managing director Logflow NV, heeft meer dan 20 jaar ervaring binnen logistiek en management. O.a. bij Emac (Allen Bradley), Philips Brugge, WDT industries, OMC Europe en Katoennatie.

Praktisch

Adres

Wanneer

Prijs

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

5 Sessies, telkens van 8.45 tot 12.15 uur

Donderdag 25 oktober
Donderdag 8 november
Donderdag 15 november
Donderdag 22 november
Donderdag 29 november

  • Voka-leden: 890 euro
  • Niet-leden: 1335 euro

 

 

Voorwaarden

Voor dit lab kunt u ook gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie van de workshopreeks. Erkenningsnummer: DV.O104126.

 

Inschrijven

https://www.voka.be/activiteiten/lab-optimaliseer-de-werking-van-uw-magazijn

Geplaatst op: 28.09.2018
Terug naar het nieuwsoverzicht