Bustour: Bezoek Vandemoortele en Agrafresh (Arras)

Bustour: Bezoek Vandemoortele en Agrafresh (Arras)

Op donderdag 26 april ‘18 nemen Value Chain en partner Logflow u mee op bezoek bij Agrafresh en Vandemoortele. We verzamelen in Deerlijk (Blue Woods Hotel) voor een broodjeslunch en uiteenzetting en gaan vervolgens met de bus richting de twee bedrijven in Arras.
Tijdens deze bus tour worden de toegevoegde waarde van de Logflow methodiek voor het opmaken van een  masterplan toegelicht aan de hand van deze 2 bedrijfsbezoeken. Deze masterplannen zijn gebaseerd op een doordachte lay-out studie van enerzijds een greenfield (Agrafresh) en anderzijds een brownfield (Vandemoortele) omgeving. Meer info. 

Bezoek Vandemoortele: inpassen van een nieuw hoogbouwmagazijn in een bestaande bedrijfssite

Vandemoortele is misschien het meest gekend van zijn margarines, oliën en vetten, maar de groep heeft ook een business unit bakkerijproducten (diepgevroren).
De productiefaciliteit in Arras had reeds een bijhorend hoogbouwmagazijn voor afgewerkt product (volle paletten in en uit). Afgelopen jaar werd zowel de productie uitgebreid als de logistiek. Het aantal palletplaatsen opslag werd verdubbeld door middel van een tweede hoogbouw. Tegelijk werd ook de mogelijkheid voor picking van dozen toegevoegd. Het systeem ging live eind maart 2018.Tijdens deze bustour leggen we u uit hoe beide hoogbouw magazijnen samenwerken als één geheel. We kunnen een blik werpen op zowel de automatische kranen als de sequencing automatisatie in de laagbouw. De productie wordt niet bezocht.

Bezoek Agrafresh: van logistiek masterplan tot nieuwbouw productieomgeving

Agrafresh is een voedingsbedrijf, met hoofdkantoren in Pittem, dat groenten en salades bereidt en verpakt. Voor de Franse markt werd een nieuwe productieplant gebouwd die modulair kan uitbreiden. Het bezoek toont het belang aan van een goede analyse van de logistieke goederenstromen, de verbanden tussen afdelingen en de ontwikkeling van een logistieke visie die wordt vertaald een logistiek efficiënte productie. De uitdaging bestond erin om een masterplan te ontwerpen, startend van de optimale logistieke flows en productieflows, en daarrond een gebouw te tekenen. Enerzijds werd rekening gehouden met de groei van het bedrijf op korte, middellange en lange termijn. Anderzijds moest alles worden ingepast op de beschikbare gronden. Een goede samenwerking tussen de bouwheer, de logistieke architect (Logflow), de general contractor (A-construct) en de bouwarchitect spelen hierbij een belangrijke rol.

Agenda

  • 12u15: registratie en broodjeslunch Blue Woods Hotel Deerlijk
  • 13u00: uiteenzetting voorstelling projecten
  • 14u00: vertrek met de bus richting Arras
  • 15u15: aankomst in Arras en bezoeken bij Agrafresh en Vandemoortele.
  • 15u15 – 16u00: bezoek 1
  • 16u00 – 16u15: wissel
  • 16u15 – 17u00: bezoek 2

Gezien de bedrijven op slechts 400m van elkaar liggen wordt de groep gesplitst in 2 en opteren we ervoor om de bezoeken in kleinere groepen te doen. De ene groep start bij Agrafresh, de andere bij Vandemoortele. Nadien wordt gewisseld.

  • 17u15: vertrek vanuit Arras richting Deerlijk

Praktisch

Datum: donderdag 26 april 2018

Locatie vertrek: 
Blue Woods Hotel
Stationsstraat 230
8540 Deerlijk

Deelname:
Deelname is voorbehouden voor deelnemers van voorraadhoudende bedrijven. Uw deelname is GRATIS.
Maximaal 2 inschrijvingen per bedrijf. Voorafgaande registratie is verplicht.

REGISTREER NU ! 

 

Geplaatst op: 16.04.2018
Terug naar het nieuwsoverzicht