Poco Loco opent nieuw hoogbouwmagazijn!

Poco Loco opent nieuw hoogbouwmagazijn!

Op vrijdagavond 26 januari werd het nieuwe volautomatische hoogbouwmagazijn van Poco Loco officieel geopend!

Aan de basis van dit hoogbouwmagazijn ligt een strategische netwerkstudie waarin Logflow diverse alternatieve set-ups voor het Poco Loco distributienetwerk heeft geëvalueerd. Uit deze oefening bleek het voor Poco Loco zinvol om de distributie van haar afgewerkte producten vanuit één centraal geautomatiseerd distributiecentrum in eigen beheer op te zetten. Het beschikbare terrein aan de overkant van de toegangsweg tot de huidige productie site langs de Rumbeekse Gravier in Roeselare was hiervoor een ideale uitvalsbasis. Een honderd meter lange brug over de Pildersweg vormt de fysieke verbinding tussen de productie-site en het automatisch hoogbouwmagazijn.Op deze manier kon Poco Loco komaf maken met de huidige transportshuttle kost naar de vier externe magazijnen in vlaanderen waarin momenteel de opslag van eindproducten gebeurt. Alleen de diepgevroren eindproducten zullen straks nog extern gestockeerd worden.  Dankzij deze opzet kunnen per jaar zo'n 25.000 vrachtwagenbewegingen uitgespaard worden.

In een volgende fase heeft Logflow het functioneel lastenboek opgemaakt waarmee Poco Loco op zoek is gegaan naar een mogelijke leverancier van dit nieuwe hoogbouwmagazijn.

Gedurende het ganse selectietraject heeft Logflow Poco Loco begeleid zodat alle functionele vereisten, de vooropgestelde timing en het investeringsbudget continu bewaakt werden. Finaal werd Dematic (Egemin) geselecteerd als leverancier van de magazijninfrastructuur. 11 volautomatische kranen staan in voor de in-en uitslag van de paletten van het 43 meter hoge Hoogbouwmagazijn. In een eerste fase heeft de installatie een opslagcapaciteit van 43.000 palletplaatsen, in een latere fase is het mogelijk om uit te breiden tot 60.000 palletplaatsen.Het architectenbureau Bureau Partners uit Gent stond in voor de bouwtechnische coördinatie.


Dit project was mooi voorbeeld van teamwork met een klant die een krachtige visie heeft!

Geplaatst op: 30.01.2018
Terug naar het nieuwsoverzicht