Webinar: Wat is uw business case voor flexibele productie ondersteunende software?

22.06.2021seminarie

De stap naar productie ondersteunende software (of typisch gekend als MES) kan uitdagend zijn,  zeker als u daarvan dezelfde flexibiliteit verwacht als van uw productieomgeving. De MES4SME proeftuin ondersteunt kmo’s om deze uitdagingen aan te pakken. Wat is er allemaal mogelijk op vandaag en hoe breng je uw specifieke eisen in kaart? Hoe kan je het selectieproces gestructureerd aanpakken met voldoende aandacht voor de kostenbaten analyse? Wat zijn aandachtspunten voor de implementatie en het onderhoud van het systeem?

Enkele sprekers brengen in dit webinar hun visie op een goede business case. Verschillende richtlijnen en succesverhalen zullen u inspireren om uw MES traject sneller en goedkoper af te leggen.

Praktische informatie

datum Dinsdag 22 Juni
duur 16h00-17h30
locatie Webinar
kostprijs Gratis
taal Nederlands
info mes4sme@ugent.be
 

Programma

16h00 Welkom en MES4SME introductie (Prof. Johannes Cottyn – Flanders Make@UGent)

16h05 MES: wanneer ERP-tienkampers tekortschieten (Arne Bracke – Logflow)
ERP software, een gerespecteerde tienkamper thuis in vele disciplines: planning, stockbeheer, inkoop, CRM, projectopvolging, … Toch zijn er situaties waarin de tienkamper tekortschiet en waar je met gespecialiseerde software het verschil kan maken. Enter WMS en MES! Maar hoe bepaal je nu wanneer deze specialisten relevant zijn? We vertellen je graag hoe we dit binnen Logflow aanpakken!

16h20 Ontdek de voordelen van een digitale werkvloer (Joris De Sutter – Flagstone)
We merken dat er op vandaag een tekort is aan een efficiënte organisatie van de processen op de werkvloer. Er wordt nog steeds veel gewerkt via papieren werkbonnen, post-its, Excel, email of telefoon. Het ontbreken van een digitale oplossing betekent dat er geen real-time beeld beschikbaar is van de status van lopende orders. Flagstone demonstreert de oplossing voor deze uitdaging.

16h35 Integratie van machinedata met een cloud MES toepassing door middel van een IIoT Gateway (Xavier Hoorens – Damatec)
Het MES Online IoT platform van Damatec laat u toe snel, eenvoudig en veilig verbinding te maken met de machines uit uw productie. De machinedata kan er real time gevisualiseerd, gelogd en geanalyseerd worden en dient eveneens als basis voor het automatisch registreren van transacties in het MES Online platform. De naadloze integratie tussen IoT en MES zorgt voor een doorgedreven automatisatie van Damatecs future proof cloud MES toepassing.

16h50 MES op basis van een open source IIoT platform: een case studie bij Helioscreen (Yves Bourgeois – Factry)
IIoT platformen dienen als centrale laag waar alle productiedata in samenkomen. Deze data zijn vervolgens beschikbaar voor toepassingen zoals MES. Factry presenteert hoe open source software gebruikt wordt bij Helioscreen om de leverbetrouwbaarheid te verhogen en de operatoren te ondersteunen in hun dagelijkse taken, zodat de productie vlot verloopt.

17h05 Pitches productiebedrijven – Ook uw uitdaging hier voorleggen aan de experten? Laat het ons weten bij registratie …

17h25 Wrap-up (Prof. Johannes Cottyn – Flanders Make@UGent)

17h30 Einde

 

Inschrijven

Terug naar het evenementen overzicht