VOKA Verderkijkers 2021

18.05.2021seminarie

Verderkijkers 2021 – Logistiek kraakt of maakt onze bedrijven

Een nieuw jaar, een nieuwe editie van Verderkijkers. In deze editie zoomen we in op hoe logistiek een bedrijf kan kraken of maken. Want een state of the art logistieke organisatie is cruciaal voor een positieve klantenbeleving en bij uitbreiding voor de groei van je onderneming. Denk maar aan de steeds grotere impact van e-commerce. Tijdens Verderkijkers bieden inspiratiesessies en actuele bedrijfscases de nodige tools aan ondernemers om hun bedrijf futureproof uit te bouwen.

Prangende vragen die in dit community-event aan bod komen: Is het mogelijk om onze drang naar het onmiddellijk ontvangen van onze bestelling te verzoenen met duurzaam transport binnen onze bestaande (weg)infrastructuur? Is het nuttig om één grote opslagplaats te hebben of voorzie je best hubs over het hele land? Is de huidige manier van consumeren aan de bodemprijzen van vandaag nog langer houdbaar of zal de consument (meer) moeten betalen voor de geleverde service? En hoe maken we het verschil met buitenlandse bedrijven?

Deze uitdagingen gaan gelukkig gepaard met voortdurende verandering en innovatie. De nieuwste trends en toepassingen in logistiek zijn slim, hoogtechnologisch en kostenefficiënt. Denk maar aan de inzet van drones in magazijnen, duurzame stadsdistributie of het gebruik data en AI in combinatie met apps. Dat geldt voor grote, maar evenzeer voor kleine bedrijven. Zo kan de logistiek als kloppend hart van een veranderend commercieel landschap een positieve impact genereren. 

Tijdens Verderkijkers brengen we praktische cases tijdens boeiende inspiratiesessies, panelgesprekken en een key note. Onmisbaar voor elke ondernemer!

Inspiratiesessies

Tijdens inspiratiesessie koppelen we theorie aan praktijk. Sprekers van Living Tomorrow/Tomorrowlab, of het Vlaams Innovatieplatform voor Logistiek (VIL) en Logflow kijken naar de trends en uitdagingen in verschillende domeinen van logistiek. Praktische cases uit de bedrijfswereld worden gebracht door onder andere Flanders Make, Solucious, Intermodalics en Air Cargo Belgium.

 

Trends warehouse 

  • Intro door Eric Vandenbussche van Logflow. Hij heeft het over de snel veranderende markteisen en de daarbij horende toenemende complexiteit die voor de magazijnomgeving zorgen voor een belangrijke disruptie. De ooit rigide magazijnomgeving moet zich ontwikkelen tot een wendbaar gegeven. Agility wordt de uitdaging.

 

Debat: 'Logistiek als gamechanger'

"Kan logistiek een gamechanger zijn voor jouw bedrijf?" Dat is de centrale vraag van het debat. Met andere woorden: hoe kan een betere, moderne logistieke organisatie, zorgen voor groei en betere business voor alle soorten bedrijven in alle sectoren. Met sprekers uit verschillende hoeken van de logistieke wereld, is een geanimeerd gesprek verzekerd.

Raadpleeg hier het volledige programma en inschrijvingspagina.

Terug naar het evenementen overzicht