Logflow neemt intrek op Vlaamse Google campus

Logflow neemt intrek op Vlaamse Google campus

Logflow neemt op 22 maart zijn nieuw hoofdkantoor op de O-Forty-site in Oostkamp in gebruik. Op die plek – nu al bekend als de ‘Vlaamse Google Campus’ – zetten wij ons groeiverhaal kracht bij. We combineren er het nieuwe werken met een innovatie- en belevingscenter. Met de investering gaat een prijskaartje van 6,5 miljoen euro gepaard. Het spreekt voor zich dat Logflow zijn eigen expertise en methodiek in de strijd heeft gegooid om van de Logflow Tower een kantoorgebouw van en voor de toekomst te maken.

Om verdere expansie mogelijk te maken, verruilt Logflow zijn uitvalsbasis in Loppem voor het prestigieuze en bijna-energieneutraal (BEN) O-Forty-project in Oostkamp. O-Forty strekt zich uit over 25.000 m² en straalt met acht kantoorgebouwen, een meeting center, bufferzones, bomen en veel groen een echte campussfeer uit, waardoor in combinatie met slimme en duurzame technieken de link met Google snel is gelegd.

Het nieuwe werken
Het duurzame en vooruitstrevende architecturale gebouw – uitgetekend door het gerenommeerde Brugse architectenbureau Govaert & Vanhoutte – straalt vrijheid, kwaliteit en creativiteit uit: drie waarden die Logflow als onderneming hoog in het vaandel draagt en ook binnenin het gebouw doortrekt. De Logflow Tower biedt een antwoord op het nieuwe werken. “Ik hecht meer waarde aan engagement en enthousiasme rond onze projecten dan aan een strikt uurregime”, zegt CEO Eric Vandenbussche.

Opvallend is dat Logflow sterk inzet op extra kantoorruimte, terwijl veel andere bedrijven hun capaciteit in coronatijden net terugschroeven. “Ik geloof in flexibele werkvormen. Dat komt ook in onze kantoorinrichting tot uiting. Onze vaste werkplekken en flexbureaus We hebben de vierde verdieping bijvoorbeeld uitgerust met een grote ontspanningsruimte, waar onze collega’s elkaar op een andere manier ontmoeten en in een ongedwongen sfeer in gesprek gaan.”

R&D-verdieping
De nulverdieping van de Logflow Tower moet uitgroeien tot een belevingscentrum rond innovatieve technologieën op het vlak van automatisering, logistiek en productie. “Het ultieme doel is dat zo een baken van inspiratie en kennisdeling ontstaat. Onze ingenieurs zullen daarbij samenwerken met andere partners en universiteiten, maar uiteraard zonder onze onafhankelijkheid te verloochenen. Wie de Logflow Tower bezoekt, krijgt straks een blik op de evoluties binnen de vierde industriële revolutie in logistiek en supply chain”, vertelt Eric Vandenbussche met de hem typerende gedrevenheid

Klaar voor internationalisering
Eric Vandenbussche richtte Logflow in 2000 op. Na de indiensttreding van de eerste werknemer in 2011 groeide het ingenieursteam uit tot een vijftigtal medewerkers. Maar daarmee heeft de logistieke consultant zijn plafond allerminst bereikt. De toren met 2600 m2 kantoorruimte reflecteert de ambities van Logflow. Het consultancybedrijf hanteert een uniek businessmodel, waarbij het projecten begeleidt op het gebied van supply chain en dat van ontwerp tot implementatie. Hierbij wordt de klant ontzorgd bij de realisatie van logistieke projecten. Logflow is toonaangevend voor het opmaken van een bedrijfsmasterplan, plantengineering en warehousing. Als kenniscentrum is Logflow een motor geworden voor de Vlaamse industrie. Het beschikt daartoe over de nodige experts, ervaring en knowhow op het gebied van IT, automatisatie , logistiek en productie. “Veel bedrijven worstelen met logistieke problemen en dienen snel te kunnen reageren op veranderende markteisen. De impact van e-commerce en COVID 19 illustreren dat treffend. De geplande verdere personeelsuitbreiding opent samen met de uitstraling van de Logflow Tower de poort naar verdere internationalisering”, aldus de fiere zaakvoerder Eric Vandenbussche.

LinkedIn

 

 

 

 

 

 

Geplaatst op: 21.03.2021
Terug naar het nieuwsoverzicht