Postgraduaat Smart Logistics - Kulak

25.09.2020Opleiding

 

KU Leuven organiseert de tweede editie van het postgraduaat Smart Logistics

 

Het Postgraduaat Smart Logistics geeft je een grondig inzicht in de economische, technologische, commerciële, organisatorische en IT-aspecten van de logistieke keten. Bovendien is er bijzondere aandacht voor de recente technologische ontwikkelingen en mogelijkheden om operaties en logistieke processen te verbeteren. 

 

Doelstellingen?

  • Je krijgt multidisciplinair inzicht in de verschillende deelaspecten van smart logistics: voorraadbeheer, supply chain management & design, multimodaal transport, synchromodaliteit, collaborative shipping en 'The Physical Internet'. Ook de incoterms 2020, douane, accijnzen en relevante wetgeving komen aan bod.
  • Je verwerft inzicht in de toepassingsmogelijkheden van big data, artificial intelligence, machine learning, Internet of Things en blockchain binnen de scope van het logistiek beheer in een organisatie.
  • Je wordt geconfronteerd met de recentste onderzoeksbevindingen en ontwikkelingen binnen smart logistics.
  • Je kan zelfstandig de aangereikte theorieën, methodologieën en tools toepassen binnen de context van je eigen organisatie, in lijn met de state-of-the-art inzichten op het gebied van smart logistics.
  • Je neemt beredeneerd standpunten in en formuleert oplossingen voor de logistieke uitdagingen in de praktijk.
  • Je verruimt je netwerk tijdens de opleiding door interactie tussen deelnemers die actief zijn in verschillende sectoren, en met lesgevers.

 

Doelgroep?

Met deze opleiding richten we ons tot ondernemers en bedrijfsleiders, logistiek managers, supply chain managers, voorraad en/of productieverantwoordelijken, operationeel managers en IT-verantwoordelijken van distributie- en productiebedrijven en andere organisaties die voor logistieke uitdagingen staan.

Waar?

De lessen worden evenwichtig gespreid over de volgende locaties:

  • KU Leuven Campus Brugge, Spoorwegstraat 12 in Brugge
  • KU Leuven Campus Gent, Gebroeders De Smetstraat 1 in Gent
  • KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, E. Sabbelaan 53 in Kortrijk
  •  

Wanneer?

Vanaf 25 september 2020 tot eind maart 2021

 

Eric Vandenbussche (CSO Logflow) en Luc Forceville (Expert Supply Chain Projects Logflow) doceren 2 gastlessen:

17.10: Visie-ontwikkeling. Hoe bepaal je een strategie op logistiek vlak? Welke analyses dien je hiervoor te maken? Hoe aanpakken? (Luc Forceville)

27.11: Case Lecot: bezoek met toelichting over aanpak, techniek en strategie. Eric Vandenbussche verzorgt een rondleiding in het bedrijf en licht toe hoe Logflow een aantal logistieke processen binnen Lecot optimaliseerde. 

4.12:  Automatisatie in warehousing (Eric Vandenbussche) 

 

Volledige programma en inschrijvingen

Download folder

 

Terug naar het evenementen overzicht