Poco Loco: Logflow conceptstudie resulteert in de bouw van een hoogbouwmagazijn

Poco Loco: Logflow conceptstudie resulteert in de bouw van een hoogbouwmagazijn

Eind augustus vond de eerste steenlegging plaats van het nieuwe, volautomatische magazijn van Poco Loco. 

Aan de basis van dit hoogbouwmagazijn ligt een strategische netwerkstudie waarin Logflow diverse alternatieve set-ups voor het Poco Loco distributienetwerk heeft geëvalueerd. Uit deze oefening bleek het voor Poco Loco zinvol om de distributie van haar afgewerkte producten vanuit één centraal geautomatiseerd distributiecentrum in eigen beheer op te zetten. Het beschikbare terrein van 6.7 Ha aan de overkant van de toegangsweg tot de huidige productie site langs de Rumbeekse Gravier in Roeselare was hiervoor een ideale uitvalsbasis. Op deze manier kon Poco Loco komaf maken met de huidige transportshuttle kost naar de diverse externe magazijnen waarin momenteel de opslag van eindproducten gebeurt. Alleen de diepgevroren eindproducten zullen straks nog extern gestockeerd worden.

In een volgende fase heeft Logflow het functioneel lastenboek opgemaakt waarmee Poco Loco op zoek is gegaan naar een mogelijke leverancier van dit nieuwe hoogbouwmagazijn.

Gedurende het ganse selectietraject heeft Logflow Poco Loco begeleidt zodat alle functionele vereisten, de vooropgestelde timing en het investeringsbudget continu bewaakt werden.

Finaal werd Egemin geselecteerd als leverancier van de magazijninfrastructuur. 11 volautomatische kranen staan in voor de in-en uitslag van de paletten. In een eerste fase heeft de installatie een opslagcapaciteit van 42.000 palletplaatsen, in een latere fase uit te breiden tot 60.000 palletplaatsen.

Het architectenbureau Bureau Partners uit Gent staat in voor de bouwtechnische coördinatie.

Geplaatst op: 28.10.2016
Terug naar het nieuwsoverzicht